Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Uraravistelijan blogi » Yrittäjyyden aihiot hahmottuvat

Yrittäjyyden aihiot hahmottuvat

Alkamassa on toinen vuoteni yrittäjänä, ja samalla tietenkin toinen vuoteni Kalajoella. Siinä missä minua vielä viime vuoden ajan kannattelivat toimeksiannot aiemmalta työnantajaltani, olen nyt enemmän omillani. Myös starttiraha on loppumassa. Huolestuttaako? Todellakin!

Mutta kun katson, minkälaiseksi yritystoimintani on vuoden jälkeen muotoutumassa, iloitsen juuri näistä käsissäni olevista aihioista. Minulle ne edustavat sitä etsimääni omannäköistä työelämää, johon mahtuu sekä unelmia että toimistohommia. Eivätkä ne olisi voineet syntyä missään muualla, kuin täällä sielunmaisemassani Kalajoella ja niissä kohtaamisissa, joita täällä olen saanut osakseni.

Yrittäjänä voin olla monessa mukana, ja rakentaa itselleni
juuri sitä omannäköistä työelämää, jossa on sekä unelmia että toimistohommia. Projektiapu, unelmabaari ja Kalajoki 360° ovat tarjoamiani palveluita.
Yrittäjänä voin olla monessa mukana, ja rakentaa itselleni
juuri sitä omannäköistä työelämää, jossa on sekä unelmia että toimistohommia.

Unelmia ja toimistohommia

Tässäpä ne ovat, mun palvelut ja tuotteet sekä samalla mun unelmat ja toimistohommat:

Projektiapu on ammatillista ydintäni, sitä mitä olen tehnyt tavalla tai toisella viimeiset neljäkymmentä vuotta. Siinä yhdistyvät viestinnässä, johdon assistenttina ja erilaisissa kehittämisprojekteissa karttuneet taidot ja moniosaaminen. Kuvittelen pystyväni tarttumaan lähes projektiin kuin projektiin, ja yhdistämään ihmiset ja asiat, joita se koskettaa.

Unelmabaari syntyi vähän sattumalta viime keväänä, ja olen sitä pikkuhiljaa jalostanut valokuvaaja Jenita Tilviksen (TilvisVisuals) kanssa myös ryhmille myytävään muotoon. Unelmakarttatyöpajamme on yhdistelmä unelmien metsästämistä ja sanoittamista, unelmoinnin sallivaa kannustavaa ja turvallista ilmapiiriä sekä arjesta irrottavaa askastelua ja käsillä tekemistä. Samalla syntyvät myös valokuvat joko ryhmästä tai osallistujista erikseen.

Kalajoki 360° on yhteinen Kulttuuripaja Sandsin kanssa rekisteröity uunituore tuotemerkki. Aiomme surffata Sannan Päivärinnan kanssa kansainvälistyvän ja ympärivuotistuvan Kalajoen matkailun aallonharjalla. Tarjoamme palveluita kohdekoordinoinnista kansainvälisiin opastuksiin ja englanninkielisten palvelukuvausten tuottamisesta villasukkakävelyihin. Olen melko varma, että tästä tulee saaga.

Kohti ihanneasiakasta ja työuran parhaita vuosia

Koko viime vuoden tuskailin sitä, mitä minä oikeastaan olen yrittäjänä ja miten osaan tuotteistaa osaamiseni niin, että löydän sen avulla jotain uutta ja saan rakennettua omannäköistä työelämää. Nyt tuntuu sille, että olen löytänyt ne palvelut, joiden tuotteistamista ja muotoilua haluan jatkaa. Eiköhän myös ihanneasiakkaiden ja avainsanojen määrittely helpotu!

Jatkan blogissani ja some-kanavissani (työ)elämän ja yrittäjyyden yleistä ihmettelyä, mutta aika ajoin jokin edellä mainittujen palveluideni alteregoista saattaa ottaa kanavani haltuun. Takana olen kuinkin aina minä itse, 57-vuotias Helena, rohkea ja toiveikas uraravistelija sekä verkoistoitumiseen ja yhteistyöhön luottava yksinyrittäjä. Kaiken tämän sanottuani, uskon entistä vahvemmin, että työuran parhaat vuodet ovat vielä edessä.

Uraravistelijan blogissa pohdiskellaan työelämän käännekohtia ja yrittäjyyttä, reflektoidaan uralla etenemistä sekä etsitään omannäköistä työelämää ja omia unelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *