Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Uraravistelijan blogi » Moneltako sun unelmat alkavat?

Moneltako sun unelmat alkavat?

Saavutitko keski-iän ja mietit, olisiko jo aika elää unelmia kohti? Tai oletko sivutoiminen yrittäjä, jonka unelmien rakentaminen alkaa, kun palkkatyöpäivä on pulkassa? Unelmat ja niiden konkretisointi on helppo jättää uinumaan, mutta niitä ei kannata tuudittaa ikiuneen.

Turvallinen, ihan ok arki voittaa unelmat, joiden tavoittelu tuntuu epärealistiselta ja itsekkäältä haihattelulta. Unelmien eläminen todeksi vaatii rohkeutta. Kuitenkin juuri unelmat ja haaveet vievät meitä elämässä eteenpäin.

moneltako sun unelmat alkavat

Unelmat esiin

Mikä se oma unelma sitten on? Sen esille kaivaminen voikin olla yllättävän vaikeaa. Vaikka toista voi kadehtia unelmien saavuttamisesta, ei samaa menestysreseptiä voi soveltaa itseensä. Minun unelmani ovat minun unelmiani, sinun unelmasi ovat sinun unelmiasi. Jos omista unelmistaan ei meinaa saada kiinni, kannattaa asiaa alkaa pohtimaan. Pysähtyminen on siihenkin hyvä lääke. Jos taas omat unelmat ovat tiedossa, eikö kannattaisi lähteä kulkemaan niitä kohti pienin mutta määrätietoisin askelin?

En ole ihan varma, mitä mun unelmat loppujen lopuksi ovat, mutta haluan uskoa, että parhaat työvuoteni ovat vielä edessä. Omannäköinen työelämä yrittäjänä ja paluumuutto sielunmaisemaani Pohjois-Pohjanmaalle ovat ne keinot, jonka avulla olen lähtenyt kulkemaan sitä kohti. Osa meistä löytää oman juttunsa tekemällä ja kokeilemalla, toiset viimeisen päälle suunnittelemalla ja excelöimällä. Sekin auttaa eteenpäin, kun tietää, kumpaan ihmisryhmään itse kuuluu.

Rakastan mun työtä

Aarrekartta – tai unelmakartta – on yksi työkalu, jolla olen omia haaveitani konkretisoinut. Paluumuuttoon minut siivitti aarrekarttaani löytynyt lausahdus ”Täältä minä löydyn” sekä maisema Pohjois-Pohjanmaalta tuulimyllyineen ja punaisine latoineen. Täällä minä nyt olen enkä olisi voinut uskoa, miten onnelliseksi jo se asia yksin minut tekee!

Kartaltani löytyy myös lause ”Rakastan mun työtä”. Inspiraatio, innostus ja kohtaamiset ihmisten kanssa ovat niitä asioita, joita kaipaa työelämääni. Jonkin tietyn osaamisalueen potentiaalin hyödyntämisen sijaan kaipaan tunnetta siitä, että työelämässä kertynyt kokemus yhdistettynä persoonaani synnyttää jotain ainutlaatuista. Yrittäjänä minulla on mahdollisuus tarttua tilaisuuksiin, joissa tunnistan tuota potentiaalia.

”Kun suhtaudun unelmiini riittävän vakavasti, ne alkavat toteutua. Huomaan yllättäen eläväni keskellä asioita, joista kerran uneksin.” Sanat ovat Tommy Hellstenin ja huomaan pysähtyväni niihin usein. Vaikka mun unelmat ovatkin vielä vähän usvaisia, koen olevani matkalla omaan unelmaelämääni. Aion siis jatkaa unelmointia ja vähintäänkin näyttää esimerkkiä siinä, että myös työelämää koskevan unelmoinnin voi hyvin aloittaa, vaikka mittari on jo lähempänä kuutta kuin viittäkymmentä.

PS. Pidän yrittäjäkollegani Jenita Tilviksen kanssa loka-marraskuussa 2023 muutamia unelmakarttatyöpajoja Kalajoella. Jos olet maisemissa ja kaipaat apua omien unelmien tavoitteluun ja unelmien konkretisointiin, tervetuloa mukaan meidän Unelmabaariin!


Uraravistelijan blogissa pohdiskellaan työelämän käännekohtia ja yrittäjyyttä, reflektoidaan uralla etenemistä sekä etsitään omannäköistä työelämää ja omia unelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *