Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Uraravistelijan blogi » Aika kypsyttää ajatukset ja unelmat

Aika kypsyttää ajatukset ja unelmat

vilja kypsyy

Aika parantaa haavat ja aika kypsyttää ajatukset. Kypsyttely edellyttää kuitenkin sitä, että omia unelmia uskaltaa alkaa sanoittaa ja lausua ääneen. Minä sanoitan todeksi yrittäjyyttä ja paluumuuttoa.

Olen aiemminkin ravistellut uraani ja etsinyt uusia haasteita tuntemattomasta. Nyt kuitenkin tuntuu sille, että päässäni pyörivät ajatukset ovat kooltaan, vaikuttavuudeltaan ja kestoltaan isompia. Lisäksi niissä on mukana paljon tunnetta.

Toiminimiyrittäjyyteni on alkanut sivutoimisesti tämän vuoden alussa ja yrittäjäkurssistakin on jo aikaa, mutta vasta viime aikoina olen antanut ajatusteni viedä voimakkaammin yrittäjyyden suuntaan. Onhan se iso askel, kun päättää luopua säännöllisistä kuukausituloista, työterveyshuollosta ja turvallisesta toimintaympäristöstä. Kuitenkin se, että pari vuotta sitten lähdin vakituisesta työstä määräaikaisiin työsuhteisiin ja projekteihin on jo ollut viitoittamassa tätä polkua.

Samanaikaisesti mielessäni on alkanut kehittyä ajatus paluumuutosta. Pääkaupunkiseudun kupeessa vietettyjen vuosikymmenten jälkeen Pohjois-Pohjanmaa tuntuu yllättäen kutsuvalta – kiitos muun muassa monipaikkatyön mahdollistumisen. Siellä on perhe, ikääntyvät vanhemmat, talo joen varrella, ystäviä jotka tuntevat minut taapero- ja kouluajoista alkaen… Yhtäkkiä alan näkemään mahdollisuuteni juuri siellä.

Helena
Ajatukset tarvitsevat aikaa kypsyäkseen, mutta jossain kohtaa tulee hetki, jolloin on aika kypsyttää ajatukset. Tunnen, että tämä hetki lähestyy minulla. Monet viime vuodet olen kaivannut innostusta ja inspiraatiota, ja tunnen viimein, kuinka se nyt puskee läpi.

Suunta alkaa selvitä ja innostus kasvaa

Palettini on siis kenties menossa kokonaan uusiksi. Sitä se teettää, kun lapsille kasvaa siivet ja yhtäkkiä huomaa, että omatkin siivet kaipaavat lisää ilmaan alleen. Rohkeallakin ihmisellä on tekemistä, sillä kumpikaan maalailemistani muutoksista ei ole ihan helpoimmasta päästä. Silti, vaikka muutoksiin liittyy tällä hetkellä paljon enemmän epävarmuuksia ja keskeneräisyyksiä kuin selvyyksiä ja sovittuja asioita, tuntuu suunta aiempaa selvemmälle.

Jos sulla on samanlaisia ajatuksia ja kaipaat rohkeutta omien unelmiesi tavoitteluun, hyppää mun matkaan! Löydät minut Instagramista ja Facebookista. Unelmoidaan yhdessä ja näytetään, että (työ)elämän käännekohdissa on paljon enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *